Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Κ.Υ. Ναυπάκτου ενημερώθηκε ο βουλευτής στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους


 Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, προκειμένου να δει από κοντά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας.
Ο κ. Μωραΐτης συνομίλησε με την πρόεδρο των εργαζομένων Αλέκα Κατσούρη, ενώ αργότερα συναντήθηκε και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για μια απαξίωση του συστήματος υγείας, πράγμα που, όπως είπε, φαίνεται περισσότερο στα Κ.Υ. 

«Η λειτουργία των Κ.Υ. είναι σε οριακό σημείο και θεωρούμε ότι έχουν μετατραπεί σε κέντρα συνταγογράφησης φαρμάκων», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκονται δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που απαιτείται στους κατοίκους της υπαίθρου κυρίως, επειδή οι ελλείψεις που παρατηρούνται είναι τρομακτικές.  Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αλλαγής του οργανισμού λειτουργίας, καθώς αυτός έχει συσταθεί από το 1990 καλύπτοντας τις τότε ανάγκες. Οι βασικότερες ανάγκες που καταγράφονται αυτή τη στιγμή είναι του ακτινολόγου και του μικροβιολόγου, οι όποιοι έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου οργανικές θέσεις γυναικολόγου, καρδιολόγου και άλλων ειδικοτήτων.
Το μόνο θετικό που έχει το Κ.Υ. Ναυπάκτου είναι ότι έχει καλυμμένες τις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Μετά τη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους ο κ. Μωραΐτης έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι ειδικότητες που για άλλους είναι το αυτονόητο, για το Κ.Υ. Ναυπάκτου φαντάζουν πολυτέλεια. «Αν θεωρείται ότι υπάρχει κάλυψη με τους παθολόγους, εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα και στις ανάγκες των εργαζομένων», επισήμανε εκφράζοντας παράλληλα μια απαισιοδοξία σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας εξαιτίας και του μνημονίου που θα φέρει και άλλες περικοπές προκειμένου από αυτό τον τομέα να εξοικονομηθούν 2,5 δις ευρώ.
Παράλληλα ο κ. Μωραΐτης προβλέπει και μια περαιτέρω υποβάθμιση μέσα από τον Καλλικράτη, δεδομένου ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα περνάει πλέον στους δήμους. «Θα υπάρξει κατακερματισμός του ενιαίου χαρακτήρα της υγείας γι’ αυτό και το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας», επισήμανε ο βουλευτής. Παράλληλα χαρακτήρισε «νέο χαράτσι» την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων με την επιβολή εισιτήριων προσθέτοντας ότι γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει λαϊκή αντίδραση.
 Σε ότι αφορά την φημολογούμενη συγχώνευση του νοσοκομείου Μεσολογγίου ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε ότι πρέπει η πολιτεία να στήνει τα νοσοκομεία σύμφωνα με τις ανάγκες και επειδή η περιοχή έχει ανάγκη το νοσοκομείο του Μεσολογγίου πρέπει αυτό να συνεχίσει να υπάρχει.
ΠΗΓΗ aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου