Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σκορδαλιά: Ένας Μήνας Του Μέλιτος Live

 Ήδη από την πρεμιέρα, η αλεπού ο Λιάγκας ξεκαθάριζε ότι δε θα μπλέξει την εκπομπή με τα προσωπικά του ζευγαριού. Αν είχε πει «Θέλουμε να μοιραστούμε την ευτυχία μας μαζί σας» ή κάτι εξίσου cute, θα βαριόμασταν κι από πάνω. Αλλά έτσι βρεθήκαμε να παραμονεύουμε σαν τα όρνια που γύριζαν πάνω από το συκώτι του Προμηθέα για το πότε θα διαψευστεί οικτρά. Και διαψεύστηκε, όπως όταν είπε ότι πέρασε όλο το βράδυ στην τουαλέτα ή όταν η Φαίη τού έκανε παρατήρηση για το παρκάρισμα. Οπότε όλοι πετάχτηκαν: «Να το! Έκαναν τη ζωή τους ριάλιτι!».

Λες και δεν έχει πει ποτέ ο Καραμέρος τον Χαριτάτο «κεφάλα» – για να μην πούμε για τα συζυγικά καβγαδάκια του Οικονομέα με τον Καμπουράκη.

Η ΦΑΙΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΟΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗΣ»
Ως νέα ξανθιά νοικοκυρά, έχει το πλεονέκτημα στη μάχη των χαζών ερωτήσεων. Κάθεται, για παράδειγμα, με το μάγειρα να φτιάξουν μια τάρτα με ροδάκινα. Ο μάγειρας λέει τα υλικά: αλεύρι, αβγά, σιρόπι, ροδάκινα κ.λπ. Λίγο πριν από το τέλος, συνιστά να βάλουν κουκούτσια ροδάκινου στο σιρόπι, για να πάρει τη γεύση. Οπότε ρωτάει η Φαίη: «Τα κουκούτσια από τα ροδάκινα πού τα βρίσκουμε;». Ο μάγειρας της εξηγεί, υπομονετικά, ότι τα κουκούτσια κατά κανόνα υπάρχουν μέσα στα ροδάκινα, ενώ εκείνη διερωτάται «Το κουκούτσι γιατί δεν το βάλανε στη λίστα με τα υλικά;». Και όλο αυτό δε μοιάζει σικέ. Αν, για παράδειγμα, τόλμαγε να το κάνει –έπειτα από δεκαπέντε χρόνια τάρτες με ροδάκινα– η Ελένη, την άλλη μέρα θα την έπαιρναν με τα ροδάκινα.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ ΩΣ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ»
Θυμίζει το μαθητή λυκείου που τα έφτιαξε με τη θεά της κατάληψης. Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει γλυκούλης, ακόμα κι αν προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση του: α) με το να της την μπαίνει, για να μην πάρει αέρα, και β) με το να πετάγεται ανά πάσα στιγμή αποθαρρύνοντας κάθε πιθανό και απίθανο αντίζηλο, ακόμα κι αν μιλά ο Κολυδάς, ο μετεωρολόγος, για τη σκόνη από την Αφρική. Μια φορά που ο Λιάγκας αποφάνθηκε «Έχει μουνταμάρα, δε βλέπω τη μύτη μου, και έχω μεγάλη μύτη», η Φαίη τον είπε «ξερόλα», πήρε μια σέξι πόζα με το μπλουτζίν της και βγήκε στην αυλή για διάλειμμα. Αυτό θα πει φρέσκο ζευγάρι στην τηλεόραση!

BONUS: ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ
Η Φαίη χειρίστηκε τα πρώτα μωροσενάρια με όση μαγκιά χειρίστηκε και την προηγούμενη «πίστα» – τότε που κοιτάζαμε να δούμε αν φούσκωσε το μπούστο της. Κι αφού η εγκυμοσύνη δε διαψεύστηκε τελικά, χαράς ευαγγέλια για την τηλεθεάτρια, που βαρέθηκε να περιμένει πότε θα ξαναμείνει έγκυος η Μενεγάκη.

Η ΑΝΕΣΗ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ ΛΟΓΩ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑΔΙΚΑ
Είναι ιδανική για να πασάρει με χάρη και πειστικότητα θέματα «εμού και του ιδίου καναλίου», που αποτελούν το 90% της θεματολογίας του Πρωινό mou (δηλαδή oι νέες εκπομπές του Mega, τα νέα τηλεπαιχνίδια του Mega και οι εξελίξεις στις σειρές του Mega που αναλύουν οι ηθοποιοί του Mega). Η διαφορά είναι ότι όταν τα λέει η Φαίη θεωρείται entertainment, ενώ όταν –σπανίως– βάζουν τον Λιάγκα να τα πει θεωρείται information.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ
Η Φαίη με τον Γιώργο είναι σαν κάθε νέο ζευγάρι: ο τρίτος κινδυνεύει να βρεθεί με το φαναράκι ανά χείρας. Τουτέστιν έρχεται καλεσμένος ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου με δέκα κιλά ψαρικά και τα αδειάζει όλα στον πάγκο. Με τέτοια props, η μαγειρική πάει περίπατο: Ο Λιάγκας αρπάζει μια ζαργάνα και, κοιτώντας το γυναικάκι του, λέει «Ζαργάνες μου εσείς!». «Θεωρείς ότι έχεις χιούμορ;» τον κόβει η ζαργάνα-Φαίη. (Φυσικά και έχει χιούμορ, στον πάγκο υπήρχαν μια πεσκανδρίτσα και ένας κόκκινος κουβάς. Δεν έκανε κανέναν παραλληλισμό με αυτά.) Σημειωτέον ότι, όταν το ζεύγος δεν είναι σε φάση γούτσου γούτσου, εκλαμβάνει τον επισκέπτη σαν σύμβουλο σχέσεων. Ας πούμε, έρχεται η Φαίη Ξυλά να μιλήσει για τα Μυστικά της Εδέμ. Η Σκορδά καπελώνει τον Λιάγκα συνεχώς, ο Λιάγκας επαναστατεί ότι δεν τον αφήνει να δώσει ούτε μία πάσα και, γυρίζοντας στην Ξυλά, της κάνει: «Θα σ’ τα πω κάποια στιγμή εκτός αέρα». Πρόκειται για το γνωστό σύνδρομο «Τα βλέπεις; Δε με ακούει», που έκανε σουξέ στο Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ
Στον ιερό αγώνα του Γιώργου να κάνει τη Φαίη να ζηλέψει είναι ανέλπιστη η βοήθεια της Βίκυς. Τον αποκαλεί «τεκνό» (μια φορά τον είπε και «ψηλό»), του φέρνει μπιφτέκια, κι εκείνος της λέει «Λάθος γυναίκα παντρεύτηκα» κ.ά. Κι εμείς κάθε πρωί παραμονεύουμε για κάποια αντίδραση της Φαίης.

ΤΟ ΟΥΓΓΑΡΕΖΟΤΡΙΓΩΝΟ
Ο Γιώργος αποκαλεί τον Δημήτρη «πουλέν». Πάνε θέατρο μαζί, κάνουν καφρίλες μαζί, κοροϊδεύουν τις συνεντεύξεις της Φαίης μαζί. Δεν είναι απλώς μια αντρική συμμαχία για να επιβιώσουν στο σπίτι του Fei Brother. Είναι κάτι βαθύτερο. Στην κλασική πλέον φάση που ο Λιάγκας παίνευε τα μπούτια του Αλιάγα, προκαλώντας την έκρηξη της Φαίης, πρόσεξε κανείς τον Ουγγαρέζο που ήταν έτοιμος, και καλά, να τον ξεμαλλιάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου